J. Verberne Timmerwerken
Sluisstraat 51
5712 BE Someren-Eind
Telefoon en Fax 0493-495840
Mobiel 0651809199
Email info@jverbernetimmerwerken.nl
HomeDakkapellenProjectenContact

Dakkapellen


Algemene omschrijving van onze dakkapellen
De dakkapellen die we standaard in ons leveringsprogramma hebben kunnen in diverse uitvoeringen en afwerkingen worden geleverd. De diverse mogelijkheden worden hieronder per item beschreven. Omdat we de dakkapellen grotendeels in eigen beheer produceren, is levering in alle gewenste soorten en maten mogelijk.


Onze dakkapellen:
•          In een dag geplaatst
•          Glas en waterdicht
•          Van buiten perfect afgewerkt
•          In alle gewenste maten
•          Gunstige prijs - kwaliteitsverhouding
•          Korte levertijd


Kozijnen en ramen in hout
Toegepaste houtsoort: Hardhout Meranti. Standaard wordt het houtwerk tweemaal in een vochtregulerende witte grondverf gespoten. De ramen zijn zowel leverbaar in draairaam - als in draai-kiepuitvoering. De draairamen zijn naar buiten draaiend en voorzien van tochtstrippen in de sponningzijde. Ze zijn afsluitbaar d.m.v. twee raamboompjes met kierstand en verder voorzien van tele-uitzetijzer. De draai-kiepramen zijn voorzien van standaard draai-kiep-beslag met meerpuntssluiting en centraal geplaatst geëloxeerd aluminium raamkrukje. Afhankelijk van de stand van het krukje kan het raam volledig naar binnen toe opendraaien, danwel aan de bovenzijde naar binnenvallen, waardoor een ventilatiestand ontstaat.
De onderzijde van het kozijn is voorzien van een 15 ponds loodstrook die in de vorm van de dakpannen wordt geklopt.


Kozijnen en ramen in kunststof

Het kunststof kozijn is vervaardigd van slag- en stootvast kunststof. De toegepaste kunststof is UV bestendig waardoor verkleuring als gevolg van zonlicht minimaal is. Waar nodig is het kozijn inwendig versterkt met verzinkt stalen profielen.
De ramen zijn uitsluitend leverbaar in draai-kiepuitvoering.( zie eerdere omschrijving ) De kozijnen en/of ramen zijn in diverse kleuren en profileringen verkrijgbaar.
Ook in deze uitvoering is de onderzijde van het kozijn voorzien van een 15 ponds loodstrook die in de vorm van de dakpannen wordt geklopt.


Isolatieglas

Standaard wordt Thermopane glas toegepast met Komo Keur garantie van 10 jaar.


Vensterbank

Onder het kozijn wordt een vensterbank van 20 cm breed en 18 mm dik multiplex aangebracht.


Zijwanden
De zijwanden van de dakkapel zijn als volgt opgebouwd: (van binnenuit gezien).
- 18 mm constructieplaat
- 75 mm isolatie
- 18 mm WBP Multiplex garantieplaat (1 x wit dekkend geschilderd)

Als alternatief kan voor afwerking van de buitenzijde gekozen worden uit:
- Trespa volkernplaat van 6 mm in diverse keurstellingen
- Kunststof (Keralit) rabatdelen in diverse kleurstellingen
- Meranti Rabatdelen
- 18 mm aquapaint

De onderzijde van de zijwanden is voorzien van loodstroken die zorgen voor een waterdichte afsluiting op de dakpannen.


Dakconstructie

De dakbalken zijn van geschaafd vurenhout. Afhankelijk van de dakschuinte worden balken toegepast. De dakconstructie is een zgn. warmdakconstructie, waar de isolatie op het dakbeschot is bevestigd om condensvorming onder het dakbeschot
tegen te gaan. Het dakbeschot is van platen die opgebouwd zijn uit een basis van 20 mm multiplex en 62 mm loopbaar P.U.isolatie en afgewerkt met een glasvlieslaag. Als dakbedekking wordt een uit één stuk vervaardigd EPDM rubber membraam toegepast. Dit membraam dat volledig aan de ondergrond wordt gekleefd is blijvend elastisch en UV-licht en Ozon bestendig. De waterafvoer geschiedt d.m.v. een ronde pvc uitloop van 75mm aan de achterzijde. De dakrand wordt afgewerkt met een dakkrim die over de boeidelen wordt gemonteerd.De boeidelen kunnen uitgevoerd worden in 18 mm WBP multiplex garantieplaat of 6 mm Trespa Volkernplaat.


Afwerking binnenzijde

De dakkapel wordt aan de binnenzijde NIET verder afgewerkt. Wij kunnen dit tegen meerprijs geheel in eigen beheer desgewenst voor u verzorgen.

      Copyright© 2008 J. Verberne Timmerwerken  
Home Contact Toevoegen aan favorieten